09.11.19

«ОСІННЯ РАПСОДІЯ»




13 листопада відзначається Міжнародний день незрячих – на честь француза Валентина Гаюї, який є автором перших винаходів для незрячих та першим у світі заснував для них школи.

Вінницька ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва спільно з ПОГ «Вінницьке УВП УТОС» провели спільний літературно-музичний захід, який відбувся 8 листопада у приміщенні обласної книгозбірні.


На початку учасники зустрічі ознайомились із роботою і послугами Центру «INVA-INFORM». Бібліотекар 1 категорії Тетяна Попельянц ознайомила гостей із можливостями тифлокомплексу. Були представлені спеціальні комп’ютерні програми, що дозволяють людям із вадами зору користуватися ПК.

Також були представлені твори шрифтом Брайля. Але найбільш жваве обговорення викликала тема аудіокниг. На сьогодні серед людей з вадами зору це -найпопулярніший спосіб ознайомлення із літературою. Та на жаль творів сучасних письменників на даний час озвучено мало.

А потім на у читальному залі відбулося  засідання літературно-музичної вітальні «Осіння рапсодія»

Учасників огорнула особлива осіння атмосфера. Цьому сприяли виступи вінницьких поетес  Алли Вітвицької, Лариси Сичко, Руслани Мельничук. Чарівною інструментальною музикою порадували саксофоністи з Вінницького коледжу культури і мистецтв ім. М. Д. Леонтовича – А. Костюченко, Д. Грибанов, В. Приймак, яким акомпанувала О. Пєнєва (клас викладача Є. Попель). Незабутнє враження справило на присутніх виконання музичного номера на гітарі Ольги Адамус.

Осінній, романтичний настрій подарували і самі гості свята - творчі колективи Вінницької обласної організації УТОС, а саме – квартет «Intermezzo» (керівник В. Фрицюк), жіночий вокальний ансамбль «Барви Поділля» та  виконавці сольних номерів.
Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю між нашими організаціями.

Немає коментарів:

Дописати коментар