06.05.11

ОБМІНЮЄМОСЬ ФОТОГРАФІЯМИ

Ми всі любимо обмінюватись фотографіями з нашими родичами і друзями. На щастя, сучасна цифрова техніка та Інтернет відкривають для нас нові можливості. Але пересилати цифрові фото у їх реальному розмірі незручно, вони дуже об’ємні. Впоратись із цією проблемою нам допоможе проста і функціональна програма Picasa від Google. Розглянемо деякі її можливості.

За допомогою Picasa ми можемо створювати веб-альбоми, де всі фото стануть компактними і при цьому не втратять своєї якості. Крім того, Picasa має цілий ряд інструментів і можливостей: дозволяє усунути ефект «червоних очей», дає змогу кадрувати й вирівнювати фото, ретушувати його, а також здійснювати корекцію кольору та контрасту (як в автоматичному, так і в ручному режимі), додавати чи зменшувати освітлення, додавати заповнююче світло. Також є можливість накладання різноманітних ефектів на фотографію: збільшення різкості, сепія, чорно-білий, тепліші тони, зернистість фото, насиченість, м’який фокус, сяйво та ін.

Працювати з Picasa нескладно. Після завантаження фото з камери на комп’ютер запускаємо цю програму і вона одразу сканує наш диск на наявність нових зображень. Виявивши нові фото, вона їх реєструє і розкладає в течки, кожна з яких має дату створення групи фотографій. Увесь каталог течок видно у лівій частині вікна програми. Для того, щоб переглянути всі фото, які лежать у певній течці, досить натиснути на неї мишкою і в правій частині вікна з’являться ці фото. А для того, щоб продивитися кожну фотографію в реальному розмірі, збільшити, або обробити її, треба двічі натиснути на неї мишкою.

Для того, щоб викладати фото в Інтернеті, треба створити акаунт в Picasa (програма дасть інструкції, як це зробити). Коли веб-альбом буде створено, ви повинні будете надіслати своїм друзям запрошення, відкрити їм доступ до фотографій.

Скачати програму можна тут: http://picasa.google.com

Наталія Дремлюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар