28.05.11

ПОБУТОВІ ХИТРОЩІ.

Багато хто з нас має проблеми в побуті: комусь стають на заваді гіперкінези, комусь спастика, у когось м"язова слабкість. Тому я пропоную ділитися побутовими хитрощами, які допоможуть нам долати труднощі нашого становища. Ось деякі з моїх хитрощів.
1. Як чистити картоплю, якщо одна рука не може добре тримати картоплину. Картоплину наколюємо на виделку і тримаємо перед собою більш слабою рукою. Картоплю чистимо звичайним маленьким ножиком або спеціальним, для чищення овочів.
2. Якщо гаряча пара з каструлі викликає дискомфорт, обпікає руки, то страву треба мішати ложкою з довгою ручкою. Ще я іноді користуюся рукавицями-прихватками.
2. Як продягнути нитку у вушко голки, якщо одна рука не може тримати голку. Голку втикаємо у маленьку подушечку або ще кудись, де вона не хитатиметься, і більш здоровою рукою продягаємо нитку у вушко.
4. Як нанизувати бісер, якщо руки тремтять і набрати бісеринки на голку не виходить. Треба взяти паралонову губку, насипати на неї кілька бісеринок і голкою з ниткою ніби проколювати кожну бісеринку. Прокололи бісеринку і голка занурилася у губку. Підняли бісеринку вгору, на нитку, вийняли голку і прокололи наступну бісеринку.
5. Як прочистити забитий водосток, якщо важко користуватися вантузом. Треба в отвір насипати приблизно столову ложку соди і зверху налити трохи оцету. Відбудеться бурхлива реакція і водосток має прочиститись.
6. Як вимісити тісто.Вимішувати тісто часом нелегко навіть здоровим людям, бо швидко втомлюються руки, починає боліти спина. Але ж іноді так хочеться домашніх пиріжечків або хоча б булочок з родзинками! На щастя, у продажу вже давно доступна така чудова річ, як хлібопічка. Окрім випікання хліба її дуже зручно використовувати для замішування тіста на пиріжки, на паску. В ній навіть є окрема програма – «Замішування тіста». Ви закладаєте потрібні інгредієнти і хлібопічка дуже старанно замішує тісто і навіть підігріває його протягом години, щоб активніше працювали дріжджі. Тісто виходить чудове! Звичайно, хлібопічка - не дешева техніка, але є бюджетні марки, які за якістю продукції не поступаються розкрученим брендам. Скажімо, у мене пічка ORION, ми купили її за 400 гривень.

Наталія Дремлюк.

Немає коментарів:

Дописати коментар