07.05.11

Програма uTorrent

Важко знайти людину, яка б не полюбляла дивитися фільми, слухати музику. І хоча вподобання у всіх різні, кожен може знайти щось до душі.

На жаль сучасні ціни на диски не дуже сприяють поповненню особистої медіатеки. Залишається скачувати все з Інтернету. Якщо у звичайній пошуковій системі набрати назву бажаного фільму, знайдеться немало сторінок із привабливою пропозицією «Скачати безкоштовно». Але чи насправді це так? У кращому випадку одна за одною будуть з’являтися сторінки із новими гіперпосиланнями, у гіршому ж з’явиться номер мобільного телефону, на який потрібно відправити вказаний код (звичайно не безкоштовно). Та й якщо на це згодитись, код на введення у більшості випадків не приходить..



Та все ж таки вихід є. Це обмінники файлів, що називаються торрент-трекерами. Скачати бажаний файл тут набагато простіше.
Взагалі торрент-трекери поповнюються самими користувачами. Файл,запущений на сайт, роздається всім бажаючим. Цей процес так і називається «Роздача». 

Для того, щоб скачати будь-що, необхідно зареєструватись на торрент-сайті. Ось деякі адреси:

http://www.rutracker.org  - національний російський битторрент трекер. Тут є все! Це один із п’яти найкрупніщих трекерів світу..

http://www.nnm-club.info - сайт здебільшого спеціалізується на програмному забезпеченні і кіно
http://tfile.ru  - сайт із зручними умовами користування 

http://lostfilm.tv  - сайт, що спеціалізується на серіалах. Є прем’єри і анонси.

http://interfilm.ru  - релізи фільмів від відомої групи перекладачів INTERFILM.

http://freeexchange.ru -  торрент без реєстрації і рейтингу
http://www.bit-torrent.b 

Звичайно, найкращім вважається http://www.rutracker.org Але як на мене, краще починати із сайту http://www.kinozal.tv . Тут для починаючого користувача дуже вигідні умови тому, що є «золоті» роздачі. Правила кожного трекера такі, що розрив між кількістю скачаної і залитої інформації повинен бути мінімальний. Якщо ж користуватися «золотими» роздачами, кількість скачаного не рахується. Зате у процесі роздавання можна добре поліпшити свій рейтинг.

Після реєстрації на сайті необхідно скачати програму uTorrent. Для цього зайти на сайт http://www.utorrent.com і скачати файл для інстоляції. Після установки програми на робочому столі з’явиться зелений ярлик із літерою U 

Переходимо на сайт, де ми реєструвалися і з допомогою сервісу «Пошук», знаходимо те, що бажаємо скачати Якщо на сайті є кілька роздач цього файлу, обираймо найменшу за розміром.
Обравши роздачу, ознайомимося із данними про фільм. Насамперед дивимося на якість відео. Наприклад:

CamRip (CAM) і Telesync (TS) - найнижча якість фільмів. Вони записані камерою з екранів кінотеатру. 

Screener (SCR) – це друге місце щодо якості. Відео в цьому випадку краще, ніж в CAMRip. Звук гарний, і як правило, у режимі стерео й без перешкод,

TVRip - матеріал записаний з телевізійного сигналу,Зазвичай кабельного (але попадаються й із простої антени). Майже всі телесеріали первинно лунають саме в цьому форматі
.
SATRip - матеріал записаний прямо із супутника, звичайно кращої якості ніж TVrip.

DVD5 (DVD-5): -копія (незжата) з оригінального DVD. Обсяг - 4-4,5 Гб.
Містить: меню, кілька звукових доріг і субтитри, іноді містить додаткові матеріали.
DVD9 (DVD-9) - копія (незжата) із двошарового оригінального DVD. Обсяг - 7-9 Гб. 

Від DVD5 відрізняється більшим розміром відеоряду, що відповідає трохи кращій якості картинки, а також наявністю більшої кількості звукових доріжок і додаткового. матеріалу.

І нарешті DVDRip і LDRip: Це версія робиться з DVD або Laserdisc. Такі релізи випускаються після прокату в кінотеатрах з виходом ДВД. Краща якість із доступного звичайним людям. 

Зважаючи на ці критерії, обираємо роздачу, ознайомлюємося із параметрами файлу. Якщо його дані нас влаштовують, натискаємо кнопку «Скачати роздачу» 

Перед нами з’являється діалогове вікно відкриття файлу. Тут необхідно поставити галочку у полі «Відкрити з допомогою» і обрати програму uTorrent. Після запуску програми, потрібно вказати місце збереження файлу і натиснути кнопку «ОК». І от нарешті почався процес скачування.

Програма показує, скільки процентів вже скачалося і скільки часу залишилось до кінця загрузки. 

Нічого страшного, якщо до завершення скачування потрібно перервати зв’язок із Інтернетом чи взагалі вимкнути комп’ютер. При відновленні загрузка продовжиться автоматично. Але відкривати не до кінця скачаний файл не варто, загрузка припиниться.

Слід пам’ятати, що на закритих торрент-трекерах (сайтах із реєстрацією) діють правила співвідношення між скачаною і залитою кількістю інформації. Але робити свої роздачі – це довгий і кропіткий процес. Краще скачати щось популярне, нове, цікаве.

У процесі скачування на робочому столі або у папці «Загрузки» з’явиться зелений ярлик. Не варто його видаляти. Це канал зв’язку. Завдяки йому файл розповсюджується між користувачами.

Користування торрент-трекерами – цікава справа. Тож бажаю всім успіху!

Немає коментарів:

Дописати коментар