17.03.11

НАШІ КЛУБИ

Дружнє спілкування у середовищі близьких по духу людей -  це можливість відчути себе частинкою дружнього колективу. Тут людина розкриває свої таланти, ділиться думками, знаходить друзів.

У бібліотеці працює ряд клубів та об'єднань за інтересами, які гостинно відкривають свої двері для всіх бажаючих.  Ставши їх членом, можна поринути у світ прекрасного, набути нового досвіду в улюбленій справі,  а відтак – бути популярним у своєму середовищі.

Краєзнавчий літературно-мистецький клуб “Птах душі” запрошує всіх, хто любить книгу, слово, мистецтво, літературу, духовне спілкування. Наш Клуб  - це добровільне об'єднання, оазис культури, можливість спілкування з цікавими людьми, підвищення інтелектуального рівня,  використання отриманих знань у своїй діяльності.

Клуб “Птах душі” створений на базі відділів літератури та інформації з питань мистецтв, літератури та інформації з питань краєзнавства  ВОУНБ ім. В. Отамановського  спільно з  обласною краєзнавчою літературно-мистецькою організацією "Велика рідня".      
         
Для завзятих городників-аматорів, прихильників чудових рослин і всіх, хто не уявляє свого життя без присадибної ділянки, у бібліотеці діє  клуб «Садівник». Тут у кожного є якась улюблена культура, вирощування якої найкраще вдається. Всі діляться секретами їх вирощування. Працівники відділу із сільськогосподарських  питань гормонійно доповнюють ці розповіді актуальними новинами. 

У центрі "Вікно в Америку", який діє у рамках роботи відділу літератури іноземними мовами, проводяться різноманітні заходи, мета яких - спілкування між українцями та американцями. Центр здобув вже чимало прихильників, на його рахунку сотні подій: презентацій, виставок, дискусій, вечорів та зустрічей, які надають можливість українцям більше дізнатися про Сполучені Штати. Цікавими, і кожного разу неповторними запам’ятовуються засідання клубів.  Відвідувачі клубів удосконалюють свої знання з іноземних мов, довідуються більше про інші країни, мають змогу переглянути найновіші фільми, спілкуються з іноземцями 

Базою для популярних у нашому місті гуртків став відділ літератури і інформації з питань економіки і підприємництва.

Гендерний клуб «Я + Ти = Ми»  створений спільно з організацією «Пані Всесвіт» Основною його метою є поширення просвітницької діяльності в галузі гендерної політики, підвищення міжособистісної культури громади, створення толерантності в суспільстві. Слухачі  клубу мають можливість підвищити свій рівень гендерних знань. Завдяки лекціям і практичним вправам можна навчитися активному впровадженню рівних можливостей серед чоловіків і жінок, запобіганню  неповаги до представників іншої статі, формувати активну гендерну чутливість та гендерну компетентність, набути навичок роботи з електронними нормативними документами.
Відвідувачі молодіжного лекторію «Феміда» - правосвідомі громадяни своєї вітчизни. Адже мета об’єднання – виховання громадян із високою правовою позицією. Повага до законності і правопорядку – це один із моральних законів кожного відвідувача. На лекціях популяризуються знання про державу і право, чинне законодавство. Висвітлюються переваги здорового способу життя і активної громадянської позиції, До обговорення тем запрошуються фахівці бібліотеки, установ юстиції, УМВС, обласного Центру соціальних служб сім’ї та молоді, тощо.

Клуб «Твій бізнес від А до Я»  створений Вінницькою обласною громадською організацією «Клуб підприємців» з метою поширення просвітницької культури в галузі підприємницької діяльності, фінансової грамотності. Клуб сприяє розвитку молодіжного підприємництва шляхом представлення книг, інших інформаційних ресурсів з підприємницької діяльності, проведення тренінгів, бесід, круглих столів. Проводяться заходи з актуальних тем організації підприємництва, а саме: як започаткувати власну справу; бізнес-планування; підбір персоналу, мистецтво продаж.

Різноманітні за своєю тематикою клуби мають на меті об’єднати якнайбільше користувачів із різноманітними інтересами і вподобаннями. Прагнемо у цікавій, креативній формі задовольняти інформаційні потреби, відкривати нові можливості, поширювати сучасні знання. Приєднатися до нас можуть всі

Немає коментарів:

Дописати коментар