28.03.11

Web-сайти, що сприяють інтеграції в суспільство людей з особливими потребами

http://www.naiu.org.ua – сайт Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання «Національна асамблея інвалідів України». Засновники сайту намагалися найповніше розкрити питання законодавства, проблеми соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів.

http://www.4uth.gov.ua – сайт Державної бібліотеки України для юнацтва. Натиснувши посилання «толерантність» можна знайти адреси установ та організацій, що надають підтримку людям з особливими потребами.


http://www.avesta.irpen.kiev.ua – сайт громадської організації взаємодопомоги та захисту інвалідів «Аввест» пропонує закони України, корисні статті і поради.

http://www.e-ofis.social.kharkov.ua – мережа електронних соціальних офісів, де розміщені новини соціального захисту для людей з функціональними обмеженнями.

http://www.joint.com.ua – сайт Асоціації трудової реабілітації інвалідів. На сайті можна поставити запитання психологу і юристу, знайти багато корисних статей.

http://www.ispf.gov.ua - сайт Фонду соціального захисту інвалідів. Висвітлює новини громадського життя людей з особливими потребами.

http://www.invalid.net.ua – сайт центру дистанційного навчання людей з особливими потребами. Зареєструвавшись на сайті, користувач отримує доступ до інформації про нові можливості.

http://www.aik.ua – сайт Благодійного фонду розвитку комп'ютерних технологій для інвалідів. Метою діяльності є використання новітніх комп'ютерних технологій, як засобу соціальної реабілітації.

http://www.dcp.org.ua – інтернет-сайт програми «Радість дитинства — вільні рухи», де подана інформація про лікування у Трускавці, про конкурси надання грантів. Журнал для сімей з проблемою ДЦП. Соціальна реклама.

http://www.krok.org.ua – сайт «Крок» надає можливість для обміну практичним досвідом, методичними досягненнями між людьми з особливими потребами та фахівцями.

http://www.rivni.org.ua – проект інформаційного сприяння інтеграції людей з особливими потребами в життя суспільства. Представлена законодавча база, громадські організації, форум, варіанти дизайну для безперешкодного пересування.

http://www.believe.net.ua – сайт «Поверь в себя!» висвітлює життя і проблеми інвалідів в Україні та світі. Тут подані нормативні документи, представлені громадські організації, електронні консультації, бібліотека (електронні книги) тощо.

http://www.invalid.ru – сайт «Инвалид.RU.» містить корисну інформацію для хворих і лікарів. Можна замовити цікаві розсилання, а також дізнатися про життя інвалідів Росії.
http:/www.isp.rehab.org.ua – інтернет-портал Наукового товариства інвалідів «Інститут соціальної політики». Метою створення сайту є громадська діяльність, спрямована на задоволення та захист соціальних, економічних, творчих та інших спільних інтересів.

http://www.invak.info – інформаційний сайт для людей з особливими потребами. Представлені цікаві новини, спортивна реабілітація, конкурси тощо

http://www.invasport.kiev.ua – сайт «Спорт для інвалідів» представляє матеріали Костянтина П'ятилєтова.

http://www.bahodir.ru – на сайті можна познайомитися з діяльністю санаторіїв, побачити прилади, які допомагають у самостійному побуті інвалідам різних захворювань, взяти участь в обговоренні різних проблем тощо.

http://www.nadjezhda.nm.ru – сайт Всеукраїнської організації інвалідів надає інформацію, що сприяє самореалізації через творчість та хобі. Багато практичних порад.

http://www.rusblind.ru – інформаційний портал спеціалізованих бібліотек для сліпих представляє електронний каталог, списки та адреси бібліотек.

http://www.deafworld.ru – сайт інтернет-суспільство «Країна глухих». Наведені варіанти подолання проблем ізоляції, подані практичні рекомендації, інформацію про роботу тощо.

http://www.paralife.narod.ru – сайт висвітлює життя людей після травми спинного мозку. Є інформація з питань життєдіяльності, рухова і психологічна реабілітація, корисна література, спеціальні вправи та інше.

http://www.slige.kiev.ua – сайт «Слайг» представляє техніку для інвалідів та пристрої, що допомагають подолати проблеми, пов’язані із пересуванням.

http://www.pediatriya.net – інформаційний сайт для людей із захворюванням ДЦП. Аналіз проблем, статті, корисні поради.

http://www.blind.org.ua- інтернет-портал навчально-інформаційного комп’ютерного центру Українського товариства сліпих надає багатопланову інформацію, що сприяє реалізації інтересів та захисту прав інвалідів по зору на освіту, працевлаштування, соціальний захист, реабілітацію тощо.

http://www.inportal.info – портал представляє персональні web-сторінки для знайомства інвалідів, пошуку роботи.

Немає коментарів:

Дописати коментар